Ondernemen met een Virus

Mendiena Boer ― Blog

Ondernemen met een Virus

22 maart 2020
Ineens is daar

Ineens is daar het virus

Ineens is daar het virus. Op zondagavond 15 maart komt het bericht van de overheid. Horeca dicht en we mogen niet meer naar het werk. Het is nu thuiswerken. Ik voel de energie van onzekerheid door me heen stromen. Mijn gedachten gaan directie uit naar alle ondernemers, Zzp-ers en werknemers, eerlijk gezegd naar iedereen. Wat betekent dit toch! Waar gaat dit naar toe. Ondernemen met een Virus. Ik zie overal om me heen onrust, beetje paniek en vooral zorgen maken over inkomen, betalen van vaste lasten of aan opdrachten komen. Hoe kan ik thuiswerken en ondernemen met een Virus. Een virus die de wereld en het ondernemen plat gooit.

Virus en emotie

Virus en emotie dragen een overeenkomst in zich mee. Die zondagavond zit ik voor mij uit te staren. Ik voel me ongemakkelijk. Ik zie mezelf al een langere periode deels van de wereld afgesloten. Hoe ga ik dat doen, terwijl ik een prachtige onderneming heb om thuis te werken. Alleen de gedachten maken me onzeker en stiekem ook een beetje angstig. Ik voel het virus als een emotie. Het verspreiden van het virus gaat net zo razendsnel als een emotie dat kan. Denk maar eens aan andere perioden van economische crisis. Angst en onzekerheid verspreiden zich dan net zo snel als het virus. Alleen dan mogen we elkaar ontmoeten. Om het verspreiden van het virus te voorkomen moeten wij de maatregelen van de overheid hanteren. Dat doen we met liefde. Maar daarmee is nog niet de problematiek van angst en onzekerheid weg. Wat te doen aan de emotie van angst voor geen inkomen, vaste lasten kunnen betalen, of je bedrijf naar de knoppen zien gaan, jouw levenswerk, jouw passie, jouw droom.

De overheid helpt

De overheid helpt. Een klein lichtpuntje. De overheid komt ons tegemoet in de kosten en maakt hiervoor gelden vrij. Hiermee is de eerste grote angst en onzeker afgezwakt maar niet opgelost. Het roept bij mij vragen op. Hoe lang blijft de situatie en kan de overheid gelden blijven vrijmaken. Hierop is geen echte duidelijke antwoord te geven, immers niemand heeft ooit eerder een situatie als deze meegemaakt. Dus! angst en onzekerheid wordt niet weggenomen. Wat dan te doen. Je leven laten leiden door angst en onzekerheid of neem je je eigen verantwoordelijkheid.

Anders denk en anders doen

In een situatie als deze is anders denken en anders doen een must. Anders kom je niet uit je situatie als je niet met andere ideeën of mogelijkheden komt. Die zondagavond zit ik voor me uit te staren, overvallen door de situatie. Een dag later sta ik stil bij wat het me brengt. Het is zo stil om me heen, bijna geen prikkel van buitenaf. En! dan zet ik mijn denken om. Wat bereik ik als ik zo door ga met op deze manier van denken. Laat ik wat doen. Laat ik ook andere ondernemers motiveren om anders te denken en anders te doen. Hoe kan ik ondernemers ondersteunen en helpen bij het behouden van een inkomstenstroom en het voorkomen dat de onderneming naar de knoppen gaat. Ik ben niet de redder, ik wil ook niet de redder zijn. De redder ben jezelf als je in actie komt. Niet wachten op de overheid. Neem de leiding over je eigen leven en kijk wat wel mogelijk is. Daar kan ik je bij helpen.

Andere manier van ondernemen

Andere manier van ondernemen, denken en doen. Als jij nu zo in deze situatie zit, zoals een ieder is overkomen. Wat gaat er dan door jou heen. Heb je ook angst en voel je ook die onzekerheid. Breekt het zweet je uit bij de gedachten dat je geen inkomen meer hebt. Voel je stress toenemen, kun je er bijna niet van eten. Wat je ook voelt, ik begrijp het zeker. Want lieve mensen het is heftig wat we meemaken. Of we nu overtuigd zijn dat het goed komt of.., is nu niet interessant. Waar het omgaat is dat jij in het hier en nu verder kunt. Meer is er op dit moment niet. Jij kunt in het hier en nu keuzes maken. Een keuze om op een andere manier te gaan ondernemen, om je inkomen veilig te stellen, je onderneming te redden. Maar ook om met je keuzes andere mensen te helpen, hoe vind je dat?

Wat heeft het mij gebracht

Wat heeft het mij gebracht, anders ondernemen, denken en doen. Ongeveer 20 jaar heb ik een onderneming in de gezondheidsbranche. Ik droomde altijd van een onderneming omdat ik impact wil hebben op de gezondheid van mensen. In die 20 jaar heb ik veel geleerd over het ondernemerschap, veel ontwikkelingen meegemaakt. Het ondernemen is leuk maar soms ook zwaar. Wat mij dan ook zwaar valt bij het ondernemen is de eenzaamheid. Maar ik ontdekte ook dat ik veel meer uit mijn onderneming kan halen, als wat ik deed. Ik zag ineens dat samen ondernemen, elkaar helpen, trainen en coachen. Elkaars expertise inzetten en benutten, zoveel meer voldoening, vrijheid, vrije tijd en inkomen geeft. Ik dacht! dit is echt ondernemen. Dat er zoveel keuze mogelijkheden zijn om te kunnen bereiken, met samen ondernemen is top.

Laat me je iets vragen

Als ik oprecht naar jouw verhaal luister waar jij nu staat in deze situatie waar we met elkaar in zijn beland, als ondernemer, zzp-er of werkzoekende. Samen bekijken we wat jouw mogelijkheden zijn en wat ik voor je kan doen. Is dat dan 30 minuten van je tijd waard? Natuurlijk toch! daar wil je meer van weten. Vraag dan Nu direct een telefonische gesprek aan. Vul hier onder het formulier in om het gesprek aan te vragen of gesprek aanvragen . Laat in het mail-bericht je naam, email-adres en telefoonnummer achter.  Ik bel je dan voor het maken van een telefonisch afspraak. Onderneem direct actie!

<a href='https://mendienaboer.nl/author/mendiena/'>Mendiena Boer</a>
Mendiena Boer
2020

Gesprek aanvragen

via het contactformulier
Contactpagina openen

Geef een antwoord

BEMER Partner Ondernemen met een Virus Assen, Groningen,, Noord Nederland

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram